Inloggen

Home - Blog - E-commerce

Hoe product infographics een listing kunnen verbeteren

Wat is een product infographic en wat is het doel? Product infographics brengen informatie op een visuele manier over en combineren gedetailleerde informatie met een daarbij gekozen foto. Steeds meer ondernemingen, waaronder webshops, gaan aan de slag met infographics. Maar waarom eigenlijk?

 

Een infographic maakt jouw informatie tastbaar voor de lezer waardoor beelden makkelijker worden opgenomen door het menselijke brein. De informatie die wordt waargenomen blijft langer en zelfs beter hangen. Daarbij geloven de mensen sneller wat ze lezen als dit wordt onderbouwd met afbeeldingen. Kortom, een krachtige tool om jouw doelgroep op een effectieve manier te informeren.

 

Maar hoe kunnen deze informatieve afbeeldingen jouw listing verbeteren?

Product infographics, hoe helpen ze je bezoekers verder? Listings bestonden vroeger enkel uit foto's met daarbij een stuk informatieve tekst. Deze tekst is bedoeld ter verduidelijking van het product en wordt vaak lang en gedetailleerd weergegeven. Te lang en te gedetailleerd zelfs.

 

De mens van tegenwoordig is lui. We geven veel meer aandacht aan een kleurrijke afbeelding dan aan een lap tekst, zelfs als hier stukje informatie in verwerkt wordt. Veel ondernemers willen een complex stukje tekst tot de kern brengen. Daarbij zijn de mensen tegenwoordig erg visueel ingesteld en daarom is een product infographic dé manier om een listing te verbeteren. Duidelijke en krachtige content die snel door het oog wordt gescand. Het is tevend ook nog eens makkelijk deelbaar via sociale platformen zoals bijvoorbeeld aan Instagram.

 

Een infographic van je product laten maken

Goede product infographics zijn meer dan alleen mooie afbeeldingen met wat tekst, het heeft een doel. Wat wil je bereiken met jouw dienst of product? Wie is de doelgroep die je wilt bereiken met je product infographics? Het creëren van een heldere en informatieve product foto is iets waar Fotofy in gespecialiseerd is.

 

We denken graag met je mee. Samen met jou brengen wij de kern van je product tot een afbeelding. Hierbij nemen wij de juiste balans van stijlen, kleuren en vormen in acht. Jij bepaalt welke informatie in een oogopslag gedeeld wordt, en welke niet.

Geplaatst door Rutger

12-03-2021

Wellicht ook interessant

Andere blogs

Product GIFs: wat het zijn en hoe ze helpen
Bekijk alles
De beste productfoto's voor jouw kleding webshop
Bekijk alles
Fulfilment via online platformen
Bekijk alles

Meer conversie nodig?

Begin direct met professionele productfoto's