Inloggen

Home - Blog - E-commerce

De beste productfoto's voor jouw kleding webshop

Wanneer je voor je webshop de fotografie van kleding uit handen geeft, levert je dat een mooi tijdsvoordeel op. Maar dat is niet het enige. Kleding fotograferen voor de webshop vereist ook flink wat deskundigheid. Bij Fotofy zijn we hier elke dag mee bezig. Onze modefotografen kennen de kneepjes van het vak. Wanneer zij foto’s maken voor jouw kleding webshop, overleggen ze eerst met jou welk type modefoto het beste bij jouw kleding past.

 

Verschillende stijlen bij webshop fotografie van kleding

Want webshop fotografie voor kleding kent verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor platte fotografie. De kleding wordt dan plat neergelegd of plat tegen een achtergrond opgehangen. Onze fotografen gebruiken daarbij ook diverse vouwtechnieken. Ze kunnen kiezen voor netjes. Daarmee kunnen zij kleding fotograferen die de webshop een keurige uitstraling geeft. Maar ook uitdagend of vriendelijke gevouwen kleding trekt klanten naar jouw webshop toe.

Platte kleding fotografie wordt vaak toegepast bij kinderkleding. Maar ook streetwear en andere hippe fashion doet het plat gefotografeerd erg goed. Natuurlijk zijn de stijlen die door onze modefotografen worden toegepast goed met elkaar te combineren. Hun foto’s maken van jouw kleding webshop een trendy, keurig of speels geheel.

 

Met durf en passie kleding fotograferen voor de webshop

Bij webshop fotografie van kleding zie je vaak meerdere combinaties. Zo kun je platte fotografie op een speelse manier afwisselen met modefoto’s waarop modellen zijn afgebeeld. Dit brengt afwisseling op het scherm en maakt de collectie ook persoonlijker. Ook de modelfotografie is aan onze kledingfotografen toevertrouwd. Zij werken geregeld met modellen in onze eigen studio, maar komen ook graag naar jouw locatie toe.

Het persoonlijke aspect van modelfotografie spreekt veel klanten aan. De webshop fotografie van kleding creëert zo namelijk een wereld waarin de klant zelf graag wil horen. Hij of zij ziet hoe de kleding zich om het lichaam van de modellen vormt. Door de gekozen belichting en sfeer kan onze vakfotograaf de wereld van het model nog dichter naar de klant toe brengen.

Een fotoshoot met modellen brengt kleding fotograferen voor de webshop echt tot leven. Het haalt de kledingstukken uit de anonimiteit en zorgt voor durf en passie op jouw website.

 

Zonder model foto's maken voor de kleding webshop

Maar foto’s maken voor de kleding webshop kan op nog veel meer trendy manieren. Heb je weleens van ghost-fotografie gehoord? De kleding wordt dan door een ghost mannequin gedragen. Dat is een kledingpop die op de foto niet zichtbaar is. De kleding zelf laat precies de contouren zien waarin het kledingstuk gedragen wordt. Toch is er geen model zichtbaar dat de aandacht zou kunnen afleiden. Andere namen die worden gebruikt voor deze manier van kleding fotograferen voor de webshop zijn: 3D-fotografie, hollow man fotografie of invisible man fotografie. De stijl is bijzonder populair. Je komt kleding die door een ghost mannequin wordt gedragen op veel mode-websites tegen. Vaak ook weer afgewisseld met platte fotografie of met model fotografie.

 

Webshop fotografie van kleding met unieke belichting

In principe wordt bij de webshop fotografie kleding tegen een witte of lichtgrijze achtergrond gefotografeerd. Maar dit kan natuurlijk ook anders. Vooraf overleggen onze fotografen graag met jou over de gewenste stijl. Een logo van jouw webshop of een bepaalde achtergrondtint zijn eenvoudig in de modefoto’s te verwerken. Ook de belichtingsmethode die wordt gebruikt brengt een bepaalde sfeer over op de klant. Gaat onze fotograaf kleding fotograferen voor jouw webshop, dan kiest hij steeds de belichting helemaal opnieuw. In combinatie met het design dat jij in beeld gebracht wilt zien, levert dit elke keer weer een unieke fotoserie op.

 

Ingezoomd op details kleding fotograferen voor de webshop 

De modefotografen van Fotofy werken met een sterk oog voor design. Wanneer je een kledingstuk aandachtig bekijkt, zie je dat een groot aantal details samen de uitstraling bepalen. Bij een originele fotoshoot is het de kunst om ook deze details afzonderlijk in beeld te brengen. Afhankelijk van hoe jouw website is opgebouwd krijgt de klant die dan te zien bij doorklikken op het product. Onze fotograaf heeft hiertoe tijdens de webshop fotografie van kleding bijvoorbeeld ingezoomd op de gebruikte knopen met een bijzonder motief. Ook kunstzinnige zomen verdienen het om tijdens de fotosessie extra te worden belicht. Hetzelfde geldt voor details van de gebruikte stoffen, waarop bijvoorbeeld kleurverloop of spiegelingen te zien zijn. De afbeeldingen waarmee de kleding is bedrukt verdienen natuurlijk ook extra aandacht.

Je zult begrijpen dat deze detail fotografie de inhoud van jouw modewebsite nog interessanter maakt. Detail fotografie maakt ook vrijwel altijd onderdeel uit van een opdracht om foto's te maken voor een kleding webshop. Details maken zichtbaar hoe bijzonder jouw kleding is. Gebruikte accessoires met een bijzonder motief onderscheiden jouw items van de goedkope concurrent. Dit spreekt vooral de modebewuste klanten aan. Bovendien zorgen trendy details ervoor dat er over een kledingstuk ook echt iets te vertellen valt.

Ben je benieuwd naar voorbeelden uit de praktijk? Blader dan eens door ons portfolio!

 

Geplaatst door Pjotr

01-02-2022

Wellicht ook interessant

Andere blogs

Product GIFs: wat het zijn en hoe ze helpen
Bekijk alles
De beste productfoto's voor jouw kleding webshop
Bekijk alles
Fulfilment via online platformen
Bekijk alles

Meer conversie nodig?

Begin direct met professionele productfoto's