Inloggen

Home - Blog - Fotografie

Witte achtergrond fotografie

Dat op jouw website goede foto’s onmisbaar zijn wist je natuurlijk al. Maar heb je al eens nagedacht over de kleur van de achtergrond? Fotograferen met witte achtergrond kan bijzonder mooie beelden opleveren. Tenminste, als je het vakkundig doet.

De uitdaging van fotograferen met witte achtergrond

Nu willen we niet direct naast onze schoenen gaan lopen van trots. Toch durven wij te stellen dat witte achtergrond fotografie één van onze specialiteiten is. Fotograferen met witte achtergrond is niet zo makkelijk als het misschien lijkt. De grootste uitdaging is namelijk om het wit in de achtergrond ook echt als wit op de foto te krijgen. De manier om dit te doen is werken met een perfecte belichtingshoek. Maar dat natuurlijk niet alleen. Het witte doek of papier dat wij gebruiken is van een hoogwaardige kwaliteit. Er zitten geen kreukels of vlekken in. Wij zorgen er zo voor dat er een reclamefoto uitrolt die op geen enkele manier te overtreffen valt.

Vakkundig sierraden fotograferen op witte achtergrond

Fotografie met witte achtergrond ziet er lekker fris uit. Bovendien zorgt het wit ervoor dat je geniet van elk detail. Je kunt daarom heel mooi sieraden fotograferen met witte achtergrond. De kleuren worden perfect doortekend en goud, zilver of ander metaal schittert letterlijk op het witte doek. En wat dacht je van de edelstenen die zo optimaal hun kleuren en manier van slijpen kunnen laten zien. Het beeld toont strak en simpel door de witte achtergrond. Toch is het niet voor iedereen weggelegd om deze foto’s op een goede manier te maken. Want hoe kies je de juiste witbalans en hoe voorkom je schaduw? Witte achtergrond fotografie is een belangrijk vakgebied waar wij ons nadrukkelijk op hebben toegelegd.

Het spel van schaduwen en lijnen bij fotografie met witte achtergrond

Misschien verwacht je het niet direct, maar wit op witte achtergrond fotograferen opent prachtige mogelijkheden. Het is daarbij de kunst om die witte achtergrond vakkundig te belichten. Doordat je hiermee spelen kunt is het mogelijk om de lijnen van het witte object op een perfecte manier af te beelden. Dit lijnenspel gecombineerd met gedoseerde schaduwpartijen zorgt voor een hoogwaardig geheel. Op deze manier ontstaan kunstzinnige foto’s met een hoog niveau. Extra leuk wordt het wanneer wit op witte achtergrond fotograferen wordt gecombineerd met een vrolijke kleur. Zo valt te denken aan een groene stengel van een helder witte kunstbloem. Ook het gele hart van een verder witte bloem zorgt voor een zonnig effect.

Producten die zich lenen voor witte achtergrond fotografie

Witte achtergrond fotografie zorgt voor prachtige effecten. Je wordt hierbij als fotograaf niet beperkt door het aangeleverde materiaal. Of het nu gaat om bloemen, sieraden, glaswerk of miniaturen, al deze producten worden op een fotografisch hoogstaande manier afgebeeld. Het is ook niet voor niets dat de fotografie met witte achtergrond in opkomst is. Het is een stijlvolle fotografische techniek. Dit zorgt direct al voor een belangrijke upgrade van elk object dat op zo’n manier wordt afgebeeld. Daarbij komt dat onze fotografen het erg leuk vinden om met het schaduwspel van wit op witte achtergrond te fotograferen. Voor het speelse effect zijn extra kleuren ook altijd welkom. Worden er mensen door ons gefotografeerd, dan zal dit vrijwel altijd in samenhang zijn met bepaalde producten. Denk bijvoorbeeld aan sportspullen of trendy kleding. Een blik in ons portfolio maakt duidelijk dat ook medische hulpmiddelen, glaswerk en beddengoed zich uitstekend lenen om op een stijlvolle manier te fotograferen met witte achtergrond.

Fotograferen met witte achtergrond standaard in assortiment

Nu wij witte achtergrond fotografie aanbieden als één van onze standaardmogelijkheden, ben je direct een stuk goedkoper uit. Fotograferen met witte achtergrond wordt door de meeste studio’s namelijk tegen een hogere prijs aangeboden. Daarbij wordt vooral benadrukt dat fotograferen met witte achtergrond zo’n luxe uitstraling heeft. Bij Fotofy zijn wij die mening natuurlijk ook toegedaan. Maar wij vinden het zelf leuker om deze mogelijkheid aan te bieden in ons standaard assortiment. Dit heeft een bijkomend voordeel. Door de veelheid aan opdrachten krijgen onze fotografen er steeds betere vaardigheden door.

Een upgrade voor jouw website met witte achtergrond fotografie

Witte achtergrond fotografie kan een nieuwe boost geven aan jouw website. Sieraden fotograferen op witte achtergrond zorgt voor een heldere vernieuwing. Zeker als je ze nu nog tegen een donker decor fotografeert. Maar ook sportproducten worden echt helemaal van nu wanneer ze op zo’n strakke manier worden afgebeeld. Je mag volop vertrouwen op de kunde van onze fotografen. Spelen met schaduw en lijnenspel zit namelijk versleuteld in hun DNA. Natuurlijk staan wij open voor alle tips en andere ideeën waarmee jij jouw producten graag in beeld gebracht wilt zien. Samen verhogen we zo de kunstzinnige uitstraling van je site. Jouw input gecombineerd met de kunde van onze fotografen brengt jouw webshop naar een hoger plan.

Geplaatst door Stijn

11-11-2021

Wellicht ook interessant

Andere blogs

Product GIFs: wat het zijn en hoe ze helpen
Bekijk alles
De beste productfoto's voor jouw kleding webshop
Bekijk alles
Fulfilment via online platformen
Bekijk alles

Meer conversie nodig?

Begin direct met professionele productfoto's