Inloggen

Home - Blog - E-commerce

Professionele fotografie voor branding van jouw product

Professionele fotografie voor branding van jouw product

Productfotografie omvat veel meer dan alleen maar het maken van een productfoto. Ontwikkelen we samen met jou visuele beelden, dan proberen we hiermee een zo goed mogelijke band met jouw afnemers op te bouwen. Die doelstelling kun je het beste rangschikken onder het kopje ‘Branding fotografie’.

 

Voortbouwen aan jouw visuele merkidentiteit

Natuurlijk besteden de productfotografen van Fotofy hier veel aandacht aan. Voordat ze voor jou aan de slag gaan, vormen zij zich eerst een beeld van de visuele merkidentiteit die al van jouw producten bestaat. Zij sluiten zich aan bij de doelgroep die eerder werd gekozen en bij de kleurstelling die gewoonlijk bij jouw visuele branding wordt gebruikt.

 

Samen met jou visuele branding opstarten 

Ben je nog niet zo ver met de visuele merkidentiteit? Dan ben je bij de vakfotograaf van Fotofy precies aan het goede adres. Naast alle vaktechnische kennis waarover hij beschikt, is hij een specialist op het terrein van branding fotografie. Voordat de foto’s worden gemaakt, kun je eerst uitgebreid bespreken wat jouw doel is met je product. Onder het doel wordt bijvoorbeeld de doelgroep van jouw product begrepen, maar ook jouw doelstelling voor wat betreft toekomstige groei.

 

Branding fotografie houdt rekening met groei van je bedrijf

Een betrouwbare visuele merkidentiteit laat alle ruimte voor groei in de toekomst. Die groei kan zitten in het volume van de verkopen, maar ook bijvoorbeeld in de verbreding van jouw aanbod. Misschien begin je met de verkoop van schoenen en komen daar later andere producten bij. Te denken valt aan modieuze accessoires of een hele kledinglijn. Het grote online-voorbeeld Zalando heeft zo’n zelfde start gemaakt. Ontwikkelen wij voor jouw bedrijf een vorm van branding fotografie, dan wordt vooraf met zulke uitbreidingsmogelijkheden rekening gehouden. Dit laat dus alle ruimte om na verloop van tijd jouw visuele branding veilig los te laten op nieuwe producten.

 

Visuele branding vertelt een verhaal 

De visuele merkidentiteit omvat veel meer dan alleen maar foto’s van jouw product. Een goede visuele branding vertelt een compleet verhaal. Het is een verhaal dat aansluit bij de belangstelling van de gekozen doelgroep. Bij de aanschaf van luxe sieraden past bijvoorbeeld een iets hogere leeftijd van de koper en een bepaalde levensstijl. Door dit soort elementen in de visuele merkidentiteit onder te brengen, herkent de potentiële klant zich in jouw product. Jouw product wordt onderdeel van een beleving. Een beleving die zich in het hoofd van jouw toekomstige klanten afspeelt.

 

Twee jonge doelgroepen, twee verschillende merkidentiteiten 

Die toekomstige klant kan ook jong zijn en vooral op party’s te vinden. Een heel andere jonge doelgroep herkent zich misschien weer beter in backpacking en trekt graag de wijde wereld in. Je kunt je voorstellen dat onze productfotograaf voor deze verschillende doelgroepen heel andere beeldcombinaties met jouw product zal gaan vastleggen. Ingrediënten van een hippe partycultuur passen dan bij branding fotografie voor het ene type product. Een sportieve visuele merkidentiteit laat het andere soort product zijn verhaal vertellen.

 

Van online-loket naar bedrijfsidentiteit 

Start je samen met Fotofy een goede visuele branding op, dan geef je daarmee jouw bedrijf een sterkere identiteit. Niet alleen de gemaakte foto’s zullen hierbij leidend zijn, ook jouw huisstijl kun je er op aanpassen. Vooral wanneer je de visuele branding laat samenvallen met bepaalde kleuren en gekozen vormen. Die kun je vervolgens in al jouw bedrijfsuitingen laten terugkomen. Zo straal je een compleet verhaal uit waarin de nieuwe klant een gerenommeerde onderneming herkent. Dat is dus heel iets anders dat een simpel online-loket.

 

Branding fotografie met een uniek aspect 

Dit onderscheid is niet alleen van belang voor het vinden en bereiken van jouw doelgroep. Je onderscheidt je er ook mee van je concurrent. Zo investeer je in een geloofwaardige uitstraling en maak jij jezelf uniek. Want ook de creativiteit speelt bij visuele branding een belangrijke rol.Je vraagt je misschien af hoe jij je online-bedrijf uniek kunt maken als er al veel op jou lijkende concurrenten zijn. Dit is niet zo moeilijk als je denkt. Vaak zie je namelijk in de markt dat bedrijven met hun reclame-uitingen steeds meer op elkaar gaan lijken. Verricht je zelf een klein online-onderzoek, dan kom je in jouw branche al gauw verschillende punten tegen waar iedereen zich op laat voorstaan. In feite lijk je daardoor allemaal op elkaar en bestaat er dus te weinig onderscheid. Het is de kunst om daar omheen te laveren. Neem samen met de vakfotograaf van Fotofy een duik in de visie die je hebt op jouw bedrijf. Voor je het weet halen jullie samen een uniek element naar boven. De kunst is vervolgens om dit element een belangrijke plek te laten innemen in de branding fotografie voor jouw bedrijf.

 

Met Fotofy keuzes maken rond visuele branding

Is het ontwikkelen van een visuele merkidentiteit nieuw voor jou of ben je er al een eind mee op weg? In allebei de gevallen pakt de productfotograaf van Fotofy de visuele branding graag samen met jou op. Op de bestaande visuele branding past altijd een goed vervolg. Dit vervolg kan in lijn liggen met de visuele branding die al binnen jouw bedrijf is opgebouwd, maar kan ook een omvorming betekenen van jouw visuele merkidentiteit. Dit laatste kunnen we bijvoorbeeld doen als je niet meer tevreden bent over het visuele verhaal dat je tot nu toe hebt opgebouwd. Sta je nog aan het begin van jouw visuele branding, dan neemt de vakfotograaf van Fotofy eerst alle mogelijkheden van branding fotografie met je door.

 

Graag verder praten over dit onderwerp? Bel ons dan even op, chat met ons of stuur ons gewoon een e-mail! 

Geplaatst door Stijn

28-12-2021

Wellicht ook interessant

Andere blogs

Product GIFs: wat het zijn en hoe ze helpen
Bekijk alles
De beste productfoto's voor jouw kleding webshop
Bekijk alles
Fulfilment via online platformen
Bekijk alles

Meer conversie nodig?

Begin direct met professionele productfoto's