Inloggen

Home - Blog - E-commerce

Hoe je de beste producten vindt voor je e-commerce business

Als je nieuw bent in de e-commerce dan is het vinden van productideeën zeker een uitdaging, om nog maar te zwijgen over het feit dat het product winst zou moeten maken voor je bedrijf.

 

Het zoeken naar een goed product dat past bij het concept van jouw winkel kan een lastige taak zijn, omdat je waarschijnlijk overweldigd zult worden door een enorm aantal producten die op de markt bestaan en worden aangeboden

 

Om je te helpen en het proces van producten selecteren gemakkelijker te maken, hebben we dit artikel gemaakt om antwoorden te geven op al jouw vragen over hoe en waar je de ideale producten kunt vinden.

 

 

Waar vindt ik productideeën?

De eerste stap is brainstormen. Ga met je team zitten en maak een lijstje van de soorten producten die je wilt verkopen. Over het algemeen zijn 5 of meer productideeën een goed uitgangspunt.

 

Je kan winstgevende producten vinden door te analyseren wat andere one-product websites verkopen. De techniek hier is om te bladeren tussen andere online winkels best verkochte producten, trending items, en zelfs de minst verkochte items om te meten wat op te nemen en uit te sluiten in jouw dropshipping producten lijst. Begrijp waarom bepaalde producten populair zijn en andere niet. Gebruik die analyse in jouw voordeel. 

 

 

Bepaal de perfecte prijsklasse van het product

Bij het bedenken van productideeën voor webshops is het bepalen van de prijs van jouw product een essentieel aspect om te overwegen. Je moet een balans vinden tussen het verkopen van verhandelbare producten en het kunnen genereren van winst.

 

Over het algemeen geldt: hoe lager de prijs, hoe beter de conversieratio. Hogere geprijsde producten zoals gadgets of digitale items zouden bijvoorbeeld meer aankoopoverwegingen van het winkelend publiek vereisen en meer klantenondersteuning met zich meebrengen.

 

 

Jouw producten

Als je met jouw prijsstelling competitiever kunt zijn dan vergelijkbare producten en ondernemers, overweeg dan het product op jouw lijstje. Maar, als je kunt zien dat je een grote concurrent hebt voor een productidee en ze bieden een veel betaalbare prijsstrategie die je niet kunt compenseren, kruis dat dan door van je lijst.

 

Dat is zo'n beetje alle informatie die je nodig hebt om geschikte producten te vinden. Als je een aantal geweldige ideeën in je hoofd hebt, kan je bij Fotofy terecht voor eigen productfoto’s.

Geplaatst door Rutger

10-12-2020

Wellicht ook interessant

Andere blogs

Product GIFs: wat het zijn en hoe ze helpen
Bekijk alles
De beste productfoto's voor jouw kleding webshop
Bekijk alles
Fulfilment via online platformen
Bekijk alles

Meer conversie nodig?

Begin direct met professionele productfoto's