Inloggen

Home - Blog - Fotografie

Extra aandacht voor fotografie van cosmetica producten

Extra aandacht voor fotografie van cosmetica producten

Elk artikel dat op de foto wordt gezet, stelt haar eigen eisen aan de fotograaf. Dit geldt dus ook voor de producten die bij de cosmetica producten fotografie worden gebruikt. Dagelijks trekken er talloze foto’s aan ons oog voorbij die afkomstig zijn van cosmetica en beauty fotografie. Hoewel we eraan gewend zijn dat de producten er mooi opstaan, weten de meeste mensen niet welke fototechnische vaardigheden er achter schuil gaan. Cosmetische producten fotograferen vergt van het begin tot het eind speciale vaardigheden van alle betrokkenen. Dit is niet alleen de productfotograaf, maar bijvoorbeeld ook degene die de visagie verzorgt.

 

Bij het juiste licht cosmetische producten fotograferen

Fotograferen wij cosmetica die is aangebracht op een model, dan is een juiste belichting één van de belangrijkste zaken. Om te beginnen letten alle betrokkenen op de kleurtemperatuur van het gebruikte licht. Die wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Het licht in onze studio komt overeen met het licht op een heldere dag. De kleurtemperatuur bedraagt dan dus 5.000K. Dit betekent dat er voorafgaand aan de cosmetica producten fotografie visagie moet worden verzorgd onder gelijke lichtomstandigheden. Kiest de visagist(e) een andere kleurtemperatuur tijdens het werk, dan is het resultaat in de studio totaal anders dan tijdens het opbrengen van de foundation, poeder, oogschaduw en blusher.

 

Alleen professionals brengen cosmetica goed op 

De productfotografen van Fotofy zijn zich hiervan doorlopend bewust. Bij de cosmetica en beauty fotografie wordt er daarom alleen maar samengewerkt met professionals op visagiegebied die deze kennis goed weten toe te passen. Het opbrengen van cosmetica zal dus nooit bij het licht van een gloeilamp van 2.700K gebeuren. Bij minder professionele studio’s doen zulke dingen zich nog weleens voor. Voor jou is dit dus goed om te weten. Want als jij in jouw webshop cosmetica aanbiedt, wil je immers dat dit kleurecht en onder de juiste belichtingsvoorwaarden op de foto wordt gezet. Alleen in dat geval komt het product ook geloofwaardig over op je klanten. En daar doen we het immers allemaal voor. De producten in jouw webshop moeten er bekend en vertrouwd uitzien.

 

SPF, waar staat die afkorting voor? 

Berucht zijn de zogenaamde flashbacks die kunnen optreden bij cosmetica producten fotografie. We verstaan er de valse terugkaatsing van licht onder. Die terugkaatsing wordt veroorzaakt door glimmende bestanddelen die onderdeel zijn van sommige make up producten. We hebben het dan over de zogenaamde SPF-componenten, waarbij SPF staat voor Sun Protection Factor. Zulke zonnefilters zitten niet alleen in zonnebrand, maar ook in foundation, finish en andere cosmeticaproducten. De SPF-stoffen weerkaatsen extra licht terug. Dat zorgt dus voor ongewenste schitteringen op de foto’s.

 

Jouw producten, maar dan professioneel zichtbaar gemaakt

Onze professionals kiezen dan ook altijd cosmetica producten uit waar geen SPF-componenten in verwerkt zijn. Het liefst kiezen zij hiervoor matte producten of brengen tegen de flashbacks poeder op bepaalde plaatsen aan. Natuurlijk letten zij ook op andere zaken. Zo wordt oogschaduw op een basis aangebracht. Poriën en lijntjes zijn dan niet meer zichtbaar. Dit vergroot de professionele uitstraling van het geheel. Breng je dus jouw producten bij Fotofy met als doel cosmetica producten fotografie, dan zorgt de aanwezige visagist(e) er altijd voor dat de make up op het model volledig met de uitstraling van jouw producten overeen komt. Natuurlijk is er altijd genoeg ruimte voor overleg. Zo kan ons team de cosmetica producten fotograferen op een manier die helemaal bij jouw wensen past. 

 

Cosmetica en beauty fotografie van losse producten  

Vanzelfsprekend omvat cosmetica producten fotografie veel meer dan alleen het fotograferen van cosmetica die is aangebracht op een model. Ook producten die direct samenhangen met cosmetica en beauty gaan bij Fotofy geregeld op de foto. Dat dit niet altijd zo eenvoudig is, zul je waarschijnlijk wel begrijpen. Juist bij zulke producten schittert de glitter en glamour er van af. Het is dus de kunst om zulke objecten zonder reflectie of valse schittering te fotograferen. Daar komt dan uiteraard nog bij dat de bedoelde glans en spiegeling juist wél mooi op de foto moeten komen. Je begrijpt dat je als vakfotograaf een boel ervaring moet hebben om deze cosmetische producten goed te fotograferen. Bezien door het oog van een betrokken productfotograaf, vormt zo’n opdracht een aantrekkelijke uitdaging. De fotografen van Fotofy nemen zulke opdrachten dan ook graag aan. Zij beschikken namelijk precies over de goede ervaring voor cosmetica en beauty fotografie.

 

Fotofy kent de kneepjes van het vak

Ben je dus op zoek naar een productfotograaf die de kneepjes van het vak perfect beheerst, dan is de vakfotograaf van Fotofy graag je partner in business. Make up op een model, make up in bijbehorende verpakking, maar ook lippenstiften, borstels, haarklemmetjes, parfumverpakkingen en mascararollers fotografeert hij graag. Je kunt daarbij altijd vooraf je wensen bespreken. Wij werken immers graag de foto’s op zo’n manier af, dat ze helemaal passen in jouw stijl. 

 

Geplaatst door Pjotr

20-12-2021

Wellicht ook interessant

Andere blogs

Product GIFs: wat het zijn en hoe ze helpen
Bekijk alles
De beste productfoto's voor jouw kleding webshop
Bekijk alles
Fulfilment via online platformen
Bekijk alles

Meer conversie nodig?

Begin direct met professionele productfoto's